Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Bodhild Vossgård har vært ansatt som cellist i Stavanger symfoniorkester siden 1988. Hun er også komponist, og har siden 1997 hyppig fremført egen kammermusikk sammen med ypperlige musikere.

Bodhild Vossgård , cellist og komponist

Bodhild Vossgård har etter sine studier på piano og cello jobbet som cellist i Stavanger Symfoniorkester.

Siden 1997 har hun også fremført egen komponert musikk og gitt ut følgende fire CDer med sin musikken

2006-STRANDMUMMEL. Her medvirket 9 musikere samt sangeren Randi Tytingvåg.

2012- FREE. Cello solo.

2017 OMFAVN. Trio for fiolin, cello og klaver, cellosonate samt fem sanger med MAREIKE WANG.

2018 HJERTEÅPNER. Musikk for kammerorkester, klaver og trompet/ flygelhorn samt sangeren Mareike Wang.

Andre prosjekter med egen musikk

2005 -skrev og spilte musikken til danseforestillingen “Tango for søvnløse” regi Kristine Sjo Jespersen ,fiolin ( Florian Kellerhals).

Sommeren 2007 -skrev og spilte musikken til Kjelland forestillingen ”En middag” regi Ragnhild Thoring. Ellers medvirket dansere, Ellen Sejersted Bødtker ; harpe og Randi Tytingvåg ; sang.

2008 -skrev og spilte musikken til musikk- teateret :Mysteriespillet

“ Over alt” Forestillingene fant sted i Domkirken under Pasjon 2008, regi og manus Svein Harry S Hauge. Her deltok,foruten skuespillere, 3 kor, solist og 6 musikere.

2012 -skrev og spilte musikk for kammerorkester og klaver til Stavanger Konserthus sin teaser i anledning åpningen av det nye konserthuset.

Juli 2014 til febr 2016 turnert med tema-konserten : Jeg elsker MEG også. konsertene med Beth Eiin Byberg, men også alene der hun synger, veksler mellom å spille piano og cello og bruker live looping.

Andre prosjekter

1985-88 cellist ved Det Norske teater under 4 oppsetninger.

Medlem i improvisasjon, jazz og samtids ensamblet Søyr med turne og plateinnspilling av albumet «vectors».

1988 ansatt som cellist i Stavanger symfoniorkester.

Utøver innen kammermusikk og crossover prosjekter som bl.a Kitchen Orchestra. Konserter og plateinnspilling av albumet «Heavenly attack» med Randi Tytingvåg.

Fra mai 2013 og ut året spilte hun på teaterkonsert Beethoven på Rogaland teater

2016 spilte hun på på teaterkonsert HOW samme sted.

CD Anmeldelser

Bergens Tidene10.mai-06 anmeldt av Olav Gorseth om STRANDMUMMEL

«Det er lette og elegante komposisjoner som kommer fra Bodhilds hånd. Bodhild har fått med seg et utmerket lag av musikere. Randi Tytingvåg er en utmerket vokalist som tolker Askill Volls vare tekster utmerket. Platen er svært behagelig å lytte til.»

Stavanger aftenblad2.juni-06.anmeldt av Arnfinn Bø-Rygg

om STRANDMUMMEL

«På denne cd-en viser hun seg som komponist både av enkle , upretensiøse sanger og satser fra større komposisjoner. Elsk dei nakne tankar, Vågevals, Flyg meg på vare vengjer og Sigden utmerker seg.»

Stavanger Aftenblad 09/10.12 , Arnfinn Bø Rygg om FREE

«Vi hører allerede i åpningsstykket dype cellotoner, saftige strøk og rytmiske

grunnmønstre som danner kontrapunkt til den sangbare melodistemmen. Best er

hun i de korte stykkene, gjerne de mest melankolske, slik som Slutt og Vårlys. Det

meditative er grunnstemningen i mange stykker. Mange av stykkene er ytterst vare

og melodiøse.»

Den klassiske cd-bloggen

Trond Erikson 10/4 2018 om OMFAVN

Vossgård er en dyktig musikkskaper - og hun har på en måte en slags fortellende still i sin musikk - også i de verkene som best kan puttes i båsen klassisk samtidsmusikk.

Egentlig så hadde musikken passet godt inn i en film - en film der bilder og musikk hadde fått regjere alene. Med andre ord kan musikken hennes være rene drømmesekvenser.

Konsert anmeldelser

Stavanger aftenblad 13.okt -05, tekst Kirsten Gran. Om tango for søvnløse.

«Et fruktbart samarbeid mellom komponist, Bodhild V.M. og koreograf Kristine Sjo Jespersen. …Den musikken var verd en egen konsert. Et velkomponert tangoverk som fortjener å stå alene. Temperamentsfullt, dynamisk og en drøm å danse til.»

Øyposten fredag 16/3 2012 / Geir Landa om FREE Finnøy,

«Vellukka konsert – Otto-huset var fylt til randa sist sundag då komponist og musikar Bodhild Vossgård fremførte eigne komposisjonar på cello. Vossgård brukte elektroniske effektar med direkte opptak som vart spela av i bakgrunnen. Slik la ho på fleire lag som låg i bakgrunnen medan ho spela cello. Denne teknikken ga tilhøyrarane ei flott lyttaroppleving. Dei mange frammøtte fekk ein stor musikalsk oppleving. Stemninga i dei små stovene var heilt fantastisk.»

Dalane tidene tekst:Keth Odland 4. juli 2014

«Alt var nyskrive, laga av dei to artistane sjølv-både melodiane og tekstane.Dessutan var musikken moderne, med overraskande moment og eksperimentelle verkemiddel.

Temaet var kjent og velbrukt: kjærleik; men i vid forstand, og slett ikkje med lengsel og smerte og klissete klisjear som hovudingrediensar.

På sitt første sammarbeidsprosjekt presenterer de låter som består av ekte kjærlighet til livet, til han eller henne, og til mormor med spøtet, lefsene og den finaste songstemma: og liksomkjærleik via sms til gud og kvarmann; og om den gode kjærleiken til ein sjølv, den som fyller livet med energi og glede.»

Lenker

Kilder

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙