Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Elsa & Emilie

Etablert/født: 2009
Virksom: 2009 -2018

Duo fra Haugesund, bestående av Elsa Søllesvik og Emilie Haaland Austrheim. De var kjent for sine uttryksfulle vokaler , melodier og harmonier.

Elsa Søllesvik og Emilie Haaland Austrheim begynte å skrive låter sammen da de var 13 år. Sanger om fortapt kjærlighet og mysteriene med å vokse opp i forblåste Haugesund. Elsa kommer opprinnelig fra Sunde i Kvinnherad og møtte Emilie da hun flyttet til Haugesund. De møttes på byens kulturskole og siden har de lagd låter og spilt sammen på de fleste av byens scener. Elsa & Emilie ble snakkis etter flere landsfinaler i UKM og flere frysningsfremkallende opptredener på vestlandet.

Jentene vant Team Hannes kulturstipend 2013. Juryens uttalelse lød som følger : "Gjennom flere års hardt og målrettet arbeid har mottakeren bevist et usedvanlig stort potensial i et marked der det er mange som kjemper om oppmerksomheten. Stipendet går ikke til én person, men til en musikalsk duo.

Duoen var elever ved byens etterhvert sagnomsuste Skeisvang vidergående skole, som har Susanne Sundfør, Odin Staveland, Lido Lido og flere kjente artister på sin CV. De spilte inn debutalbumet sammen med Anders Bjelland og resten av bandet til deres fan og mentor Helge Toft i Bergen. Første singelen ”Run” ble sluppet 3. februar 2014 , denne ble brukt i Skam- serien. Elsa & Emilie spilte på Bylarm samme år. Debuten «Endless Optimism». ble nominert til en Grammmy.

Etter hvert som de ble eldre, merket duoen sine forskjeller. Men dette ble en kreativ kraft som skapte dynamiske og energiske melodier.

I 2017 kom andrealbumet "Kill Your Darlings" . Duoen begynte så å opptre på større festivaler sammen med artister som Sivert Høyem ,Janove og Highasakite.

Etter å ha spilt sammen i 8 år, bestemte Elsa & Emilie å gå hver til sitt i 2018.

Opplev musikken

SpotifyYoutubeFacebook

Bildegalleri

Verdt å sjekke ut