Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Gudrun Nesheim Folgerø var Haugesunds musikktante.

Gudrun Folgerø engasjerte mange av Haugesunds ungdommer som musikklærer ved gymnaset. Hun var leder/stifter av Haugesunds pikekor og damekor.

Med sin store personlighet gjorde tante Gudrun seg svært bemerket. Hun var musikalsk perfeksjonist, og ga seg ikke før ting satt, selv de mest krevende stykkene. Til tider fikk hun elevene til å kjenne på magen hennes, for å vise hvordan pustingen skulle foregå. Det var noe ikke alle taklet, spesielt guttene rødmet.

Selv om elevene var glade i Gudrun, slapp hun ikke unna russestreker. En dag plasserte de bilen hennes, en Fiat, i skoles aula.

Som sanger begynte Gudrun i Solands barnekor da hun var 10 år. Det ble tidlig klart at sangstemmen var glimrende. Ellers ble mange timer tilbrakt i Vår Frelsers kirke, lyttende til orgelspill. Senere gikk turen til Bergen og Oslo for å få sangutdannelse. Hjemme i Haugesund , ventet mange store solistoppgaver. Hun var også pianist.

Gudrun var gift med en viktig mann innen Haugesunds musikkliv, nemlig organist Mathias Folgerø. Sønnen Ivar ble husket for sine store musikk-kunnskaper. Hun selv var aktiv som musikalsk utøver frem til en alder av 77 år. Videre dirigerte Gudrun Haugesunds Pensjonistkor. Sinnet og musikkgleden var like friskt i lang tid. I 1983 fikk hun velfortjent Haugesunds kulturpris.

Gudrun og Mathias var foreldre til Ivar Folgerø, som utmerket seg i musikkprogrammet Kontrapunkt, samt besteforeldre til Åsmund Folgerø fra bandene Reflection, Anti –Kiss (også kjent som Jeff Kødd & The Dildos), Sue The Manager, Adondas, Freebird , COY, Cosmic Young

Bildegalleri

Kilder

Haugesunds Avis