Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Home by the c

Virksom: 1989 -1993

Home by the c ble startet i 1989.

De første to årene under navnet John & D. Sven Åke Bjerga (keyboard), Thormod Idsøe (gitar), Oddvar Vik (bass), Frode Larsen (trommer) og Jim Jacobsen (vokal). Alle bandmedlemmene hadde tidligere spilt i forskjellige lokale gospel/kristen-rockband, og øvde i Indremisjonens gamle lokaler i Bergelandsgaten. Etter kort tid ble det flere konserter og gospelnights i distriktet, og bandet ønsket å satse hardt for å få til en platekontrakt. I 1990 ble det inngått en avtale med MTG-productions, og bandet fant produsent Atle Bakken som likte musikken.

Atle Bakken bodde og jobbet i Los Angeles, og de gjorde en avtale om 1 måned innspilling i januar 1991. Edmund Rossland byttet ut Oddvar Vik på bass.
Hele høsten 1990 jobbet de 4-5 dager i uka i det nye Øvingslokalet i Kvernevik (underetasjen på Rema 1000) Det ble brukt mye penger på telefon til Statene for å vise nye ideer, samt for å få til all logistikken.

6. januar 1991 reiste Home by the c til L.A for å spille inn sin debut-plate. De første 10 dagene ble brukt til pre-productions hjemme i Atle Bakken sitt private Synclavier-studio. Hovedinnspillingen ble gjort i Andrae Crouch-studio der han stort sett satt inne i studio med bandet. Etter kun et par dagers innspilling spurte faktisk Andrae Crouch om hvorfor ikke han var blitt tilbudt rollen som produsent. Han var opptatt med innspilling med Michael Jackson (History) men de fikk kabalen til å gå opp, og Mr. Crouch var med på laget. Etter dette ble det en del enklere å booke eksterne musikere og korister; Jerry Hey, Gary Grant, Gary Herbig, Alfie Silas, Rose Banks m.m. ble hyret inn, og innspillingen gikk godt. I mars ,samme år, reiste Jacobsen/Idsø til L.A i 4 uker for å gjøre ferdig albumet. Albumet ble mixet av Calvin Harris.

Det ble mye styr hjemme i Norge etter at et totalt ukjent band hadde et stjernelag med lassevis av Grammy'er med på laget, og forventningene til albumet ble skyhøye.


Albumet ble gitt ut i november 1991 mottok blandede kritikker, men bandet fikk mye TV opptredener og radiospilling, samt en del bra liveoppdrag, både lokalt og på østlandet.Høydepunktene var gjeste-opptreden i Oslo Spektrum med Andrae Coruch, Amnesty-turnè, og TV-jobb på "For galleriet."

Atle Hundsnes ble fast session-keyboardist, og Hilde Solvang, Anne Berit Bryn, Line Sookermany, Sissel Riis og Astrid Kloster Særvoll var blant koristene på live jobbene. i 1992 ble Frode Larsen byttet ut med Bjarte Paul Tjøstheim på trommer. Bandet gjorde sin siste jobb og ble oppløst i 1993.

Home by the c ble gjenforent i 2010 på Hope-festivalen, med Frode Larsen på trommer.

Opplev musikken

Spotify

Bildegalleri