Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Ketil Egge var en skuespiller, tekstforfatter, komponist, musiker, dramaturg og teatersjef fra Oslo, bosatt i Stavanger fra 1976 frem til sin død.

Ketil var sønn av komponist Klaus Egge og bror av operasanger Guri Egge. Han var selv en dyktig pianist, som kom godt til nytte som revyinstruktør.

Egge ble ansatt som skuespiller ved Rogaland Teater i 1976, og var teatersjef her fra 1991 til 1994. Ketil Egge gjorde også stor innsats i barne- og ungdomsteater, både som skuespiller, forfatter og komponist. Han satte opp musikaler som “Bom i Rang”, og lagde musikk til stykket “Klaban Klovn”. og prosjekt cd-en "Karneval på Tjensvoll".

Ketil Egge skrev revytekster for Dizzie Tunes, Øivind Blunck og Hege Schøyen, samt instruerte Løgnaslagets revyer fra starten og flere ganger fremover.

I 1995–1996 var Ketil Egge teatersjef ved Den Nationale Scene i Bergen. Han måtte avtre stillingen grunnet sykdom, og døde i mars 1997.

Ketil Egge er gravlagt i Stavanger. Hans tid som leder av Rogaland teater ble regnet som dets beste, både økonomisk og publikumsmessig. Egge klarte på eksemplarisk vis å kombinere kreative evner med ledelse.

Bildegalleri

Kilder

SNL

Wikipedia

Bergens Tidene

Rogalands Avis

Stavanger Aftenblad