Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Musiker og sanger fra Haugesund.

Det er ikke den verste innflytelse når de norske superstjernene A-HA driver deg til å vie livet ditt til musikk. Dette skjedde med Johannes Støle i en alder av ni år, da han var vitne til "Take On Me" ble vist på TV. Dette formet til en viss grad Støles musikalske retning, så når han i tenårene dannet sitt første seriøse bandet GAUS,gikk det i melodisk rock, en musikkstil han har vært tro mot den dag i dag, selv om sporadiske ekspedisjoner i utkanten av rock har forekommet. Selv om TOTO påvirket AOR ikke var på moten i 1992, tok det ikke motet fra ham i det hele tatt. Senere ble det duoen SHE.

Johannes ble født i Haugesund, i nærheten av fjorden, som den yngste av fem barn til en oppdretter. Kanskje det er derfor han er så glad i naturen, landskapet og tropiske fisker. Ikke det enkleste problemet å løse er hvordan man skal ta vare på fisken når turné. Kanskje det også ga ham styrke og stahet å ikke miste motet av de tidlige feil. Uansett, musikken var sterkere enn naturen og farens yrke, så han flyttet til Stavanger og tok bachelor i pipeorgel og kirkemusikk. Et fint fundament, men ikke helt reelt for ham. Rock n Roll-en kalte, så han flyttet til selve hjertet av rock: Los Angeles og ble kjent med scenen.

Da Johannes nådde rockens hellige land av, glamour og stjernestatus, studerte han rockevokal på Musicians Institute i Hollywood, samt underviste litt som lærerassistent ved skolen, spilte keyboard i forskjellige band, og hang sammen med stjernene. En av Støles morsomste minner var da han møtte Lemmy, som han ikke kjente til, men anså som viktig, siden to strippere lente seg mot ham. En av de viktigste bekjentskapene han gjorde på den tiden var Rick Monroe, en country rock artist, og slo følge med ham på USA og Europa-turné som keyboardist.

I 2001 returnerte Støle til Norge, og sammen med vennen Torfinn Sirnes dannet han gruppa PEDESTRIANS OF BLUE, senere kjent som P: O: B. De to hadde vært i kontakt mens Johannes bodde utenlands, slik at de fort kunne sette i gang. Det kom ut to godt mottatte demoer og et selvutgitt album. De skiftet senere navn til Slaves to Fashion, og var klare for å erobre verden med sin melodiøse stil. Bandet er for øyeblikket oppløst, men noen av medlemmene er nå aktive i Moteslavene.

Støle møtte også den svenske gitaristen Daniel Palmqvist i USA som resulterte i en langsiktig vennskap og fødselen av XorigiN, et klassisk AOR band.

Foreløpig fokuserer Johannes på studioarbeid, låtskriving, produksjon, opptredener både som sanger og keyboardist. De siste årene har han også spilt en haug med utsolgte forestillinger både solo og som bandmedlem hos store artister som Hanne Sørvåg, Vidar Johnsen, Rita Eriksen, Thom Hell og Helge Toft. Men dette er bare den nåværende tilstand: Hans allsidighet og gammeldagse solbriller

Kilder