Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Jon Wold var en trompetist fra Stavanger.

Jon begynte å spille i Kampen skolekorps. Han spilt for første gang opp til dans på Bjergsted i en alder av 16-17 år.

Jon Wold ble spurt av Erling Rasmussen om å bli med Stavanger Byorkester i 1938 som vikar.Han var da porteføljemaker , og ble litt i tvil om å si ja. Året etter var han fast medlem. Her var han medlem i 50 år uten sykefravær, men unntak av en operasjon. Wold var andretrompeter i 15 år, og førstetrompeter i 35 år. Han satt i orkesterets styre 1968-1970, og var notearkivar i til sammen syv år.Etter pensjon, spilte han i Sandnes orkesterforening

De første årene måtte Jon Wold spe på inntektene med spillejobber på hoteller, Amerikabåtene og andre sammenkomster. Han var medlem av orkestrene Lyra, Andante, Snappy Swingers og Rhytmicans/Rytmikanerne. Han var aktiv yrkesmusiker fra 1941. Øvingene og konserter gikk i ett. Selv ikke en kollosal betennelse på leppen kunne stoppe den iherdige musikanten.Under krigen begynte musikklivet i Stavanger å florere, og Wold opptråde ofte under Gunnar Eides revyer. Senere fikk han musikkundervisning i Oslo og København. Wold musiker ved Rogaland Teater på 50 tallet (trompet, slagverk), blant annet som ledsager av Niels Jules Nielsen.

Fra 1945 begynte Jon Wold å undervise i trompetspill ved Eikenes musikkonservatorium. Senere ble det korps og lærerstudenter.Han dirigerte Ynglingen av 1882 i 15 år.

Jon Wold døde 19. april 2009.

Bildegalleri

Kilder

Utdrag fra Stavanger Symfoniorkester 1938-1988 av Jan Alsvik

Unni Wold

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙