Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Karsten Anker Andersen fra Fredrikstad var kapellmester for Stavanger Symfonirorkester og Radioensemblet 1945-1963. Her satte han stor preg på musikklivet.

Karsten Andersen kom til Stavanger da han var 25 år gammel. Han fant seg fort til rette her, og beskrev det som « en hyggelig by med større musikkinteresserte enn noe annet sted og flinke musikere». Andersen bygget Byorkesteret opp igjen etter andre verdenskrig og gjorde det til en fast institusjon som brakte glede til mange.Han var også gjestedirigent for Egersund Amatørorkester.

Med Stavanger by sitt kunstnerstipend fikk Karsten Andersen et lengre studieopphold i Italia. I 1963 fikk han Stavanger Aftenblads Kulturpris på 2000 kr grunnet innsatsen for Byorkesteret og Radioensemblet.. Etter oppholdet i Italia, var planen å returnere til Stavanger. Slik ble det imidlertidig ikke.

Andersen ledet senere Musikkselskabet Harmonien i Bergen og Islands symfoniorkester. Han underviste ved Norges musikkhøyskole i tre år. Han var en av de tre stifterne av Ungdomssymfonikerne .

Karsten Andersen døde 15. desember 1997 i Oslo, 77 år gammel.

Bildegalleri

Kilder

Stavanger symfoniorkester 1938-1988 av Jan Alsvik

Stavanger Aftenblad

Wikipedia