Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Kon-Tiki

Etablert/født: 1961
Virksom: 1961 -1964

Bandet spilte i perioden 1961 til 1964.

Følgende var med fra starten: Arne Geir Rosengren (saksofon), Nils Arne Jensen (trompet), Svein Vølstad (gitar), Sigvald Aarskog (bass) og Sven Kvia jr. (trommer). På slutten av 1963 kom også Olav Birkeland med i bandet. Han hadde tidligere spilt med Chromatic, men kom til Kon-Tiki da dette bandet ble oppløst. Denne besetningen holdt sammen til slutten.

De første spillejobbene i 1962 fant sted ved det som den gang het realskolene. Dette var lukkede danser for elever mellom 15 og 17 år. Den første opptredenen var under en offentlig dans på Randaberg. Konkurransen med å få spillejobber var tøff på den tiden, dermed spilte Kon-Tiki gratis her for å komme inn på markedet. Etter hvert gikk det bedre og bandet fikk penger for spillingene.

Gruppen spilte mest på Ålgård turnhall, men holdt også konserter på Hommersåk, Sviland, Ganddal, Sandnes turnhall og Sokndal.

Bandets største opplevelse var nok da Jack Daily opptrådte i Ålgård turnhall og Kon – Tiki ble valgt som oppvarmings – og danseband. Daily var meget populær på den tiden, og hadde blant annet slageren «Tom Dooley» -en melodi som de aller fleste som gikk på dans under denne perioden vil huske.

Den kvelden ble det solgt over 800 billetter. Når konserten begynte var det nesten ikke plass til å danse, selv om ikke alle var inne på en gang. Det var et strev å få lyd ut i salen. Forsterkeranlegg hadde bandet ikke –bortsett fra en liten «kasse» for gitaren- og spesielt blåserne var helt utslitte da kvelden var omme.
Bandet øvde om lag en kveld i uka i tillegg til spillejobbene. De foregikk på spiserommet på spiserommet til Svein Kvia sin bilforretning i Vågsgaten. Musikken som ble spilt var mye Billy Vaughn og Connie Francis. For å plukke opp nye melodier var «Top-twenty» på Radio Luxemburg et must.

Etter hvert som Kon-Tiki ble ferdige med skolen skulle de fleste i militæret, eller videreutdanne seg andre steder i landet. Dermed ble bandet oppløst.

Noen av medlemmene fortsatte å spille på diverse tilsetninger, men bandnavnet ble ikke tatt mer i bruk. Noen av dem gikk over til janitsjarmusikk –blant annet i Sverre Sigurdson orkester. Rosengren begynte i Red River Band. Sigvald Aarskog begynte i symfoniorkester, og ble senere medlem av Sandnes Orkesterforening.De andre holdt det stort sett med ro, inntil Lions spurte om de kunne tenke seg å være med i «Mimreshowet».

Nå var det dessverre sånn at Nils Arne Jensen hadde gått bort så altfor tidlig. Han ble erstattet av Arne Forus fra Andantino. I tillegg til ham, ble også 2002 utgaven av Kon-Tiki forsterket av Magne Tengesdal,fra Squad og Tennessee, med på tangenter. Gjengen synes det var utrolig morsomt å få spille sammen igjen.

Bildegalleri

Kilder

Det swinger på Sandnes

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙