Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Bjørn Kallevig

Etablert/født: 1952

Bjørn Kallevig er en visesanger født i Kopervik

Musikalsk karriere:

Kallevig begynte tidlig å traktere gitaren og var opptatt av musikk. Han markerte seg i Stavangers visemiljø allerede på 70-tallet, både med egne opptredener, og sammen med andre. På denne tiden turnerte han mye med en visetrio for forsvaret, fylkeskommuner, organisasjoner o.l.
I 1980 kom barneplata Vil du hørra med Terje Vallestad. (Kalle og Valle) Senere var han medlem av Bernad Jenkins og Smalhans, som hadde «Eg é'kje inn, eg é'kje ud» som kom på norsktoppen.

Hans andre barneplate Alfabet Zoo kom i 1987. Denne platen tar for seg en del av Bjørns oversettelser av Ralph McTells viser fra en engelsk TV-serie.

Neste plate var med hobbybandet Strengemusikken, der folk som Frank & Rita Eriksen, Britt Synnøve Johansen, Stian Tønnesen fra Tramps og Kjetil Ottesen var med. Restene av denne gjengen ble trioen Den Norske Amerikalinje (med Bjørn, Frank og Kjetil), som fremdeles holder det gående.

Bjørn driver også utstrakt turnevirksomhet for Folkeakademiet. Han har hatt mange opptredener i offentlig og privat regi:

Turneer for rikskonsertene / Rogaland Fylkeskommune
Folkeakademiene, Jæren Musikkfestival, Egersund Visefestival, Kulturnetter i Stavanger og Haugesund.
Sommerkonserter i Stavanger Konserthus, turneer med Britt Synnøve Johansen og Liv Runesdatter.
Turneer sammen med fortelleren Nina Næsheim for den «Kulturelle Skolesekken» og FA Rogaland.
Julekonserter.Bibliotekbesøk, firmaoppdrag o.l.

Tekstforfatter og låtskriver:

Han har skrevet brorparten av de norske tekstene til Eriksen (Frank & Rita). Dessuten har artister som Leif & Kompisane, Sigvart Dagsland, Vamp, Kirsten Bråten Berg og Elin Furubotn benyttet seg av hans tekster. Hans tekst til Vamp sangen «Våken Drøm» er oversatt til engelsk og utgitt i Japan og Hongkong.

Annet:

Bjørn stod også bak platedisken i en årrekke. Der han fikk dele med sin store kunnskap om alt fra klassisk musikk til blues & country. Sent på 90-tallet gitt han tilbake til artistlivet, som han også var i store deler av 70- og 80-tallet.
Sitat Eg holde på så lenge eg henge i hop. Så får vi bare håpe at folk trenger litt kultur i ny og ne. Sitat
– Kallevig

Bildegalleri

Kilder