Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Oluf Gundersen (1877-1964)

Etablert/født: 1877

Oluf Gundersen var en basunist basert i Stavanger.

Oluf Gundersen var utdannet basunist ved Disvisjonsmusikken i Kristiansand. Han var militærmusiker i Stavangerområdet sammen med kjente byfjes som fanejunker Johan Mortensen, tambur Ole Aanestad og kornettist Casper Carlsen.

Gundersen var med å stifte Stavanger Musikerforening og Kommunekorpset. Hans spilte lenge i Stavanger Totalavholdsforenings Korps og i Ynglingen av 1882.

Men hovedsakelig var Oluf orkester og symfonimusiker. Han var en viktig støttespiller i Stavanger orkesterforenings profesjonelle symfoniorkester i 1920, samt senere i Stavanger Symfoniorkester og andre tiltak.

Oluf Gundersen var det siste Stavanger originale byorkester s grunnleggere som døde. Han var klar i toppen nærmest til sin død, 87 år gammel. Dette gjorde at han kunne gjenfortelle mye av byens musikkhistorie til de som var interessert i å samle den. Som musikere flest, hadde han en jobb ved siden av. Yrket var bøkker. Men barndommens entusiasme for musikk ble aldri lagt vekk. Av de dirigentene han hadde spilt under, verdsatte Oluf Gustav Eriksen, Olaf Paulus, Harlad Heide , Paul Stassevitch og Carl Maria Artz

Kilder

Stavanger Aftenblad