Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Pål Sine Steinar var en sammenslåing av to veteraner innen Stavangers revyliv .

Pål Mangor Kvammen og Steinar Lyse var kjent fra konstellasjoner som Ongane i Gadå/Stavanger Revyteater og Løgnaslaget. De hadde tidligere jobbet sammen, men debuterte som duo i høsten 1995 – til publikumskonkurranse fra Show Chow. Navnet ble Pål sine Steinar siden «Steinar sin Påle» angivelig ble for sterkt.

Med dette prosjektet ville de to prøve noe nytt. Begge var fra ulike sider av humorkartet, som gjorde det hele mer spennende . Det skulle bli en blanding av sketsjer, stand up med sang og musikk. Det skulle være åpent for improvisasjon og parodier av diverse rikskjendiser, samt involvering av publikum. De leflet også med ideer som «Hvordan ville Michael Jackson ha feiret jul om svigerfaren Elvis var i live?». Forventningene var høye, og det ble satt og ekstraforestillinger før det hele var startet. Showet ble godt mottatt. Med seg som musikere hadde de Arne Hovda, Per Tønnesen, Jostein Hustveit og Pål Morterud. Lyses vise «La me nå stå sammen» ble fremhevet som et musikalsk høydepunkt.

Duoen tok deler av showet med seg til «Den Store Norske Humorfestivalen» som ble arrangert 1996 i Stavanger. Året etter opptrådte de på Chat Noir, hvor Grethe Kausland var revykonsulent.

Denne sommeren kom et nytt show «Pål sine Steinar sykler i Sandnes». Som navnet tilsa, ble dette helt og holdent lokalhumor. I denne anledning kom promotion cd-en «Kor i helsikke er Sandnes?» Igjen var forventingene store, og billettene føk av sted. Alt i alt ble det en publikumssuksess.
Også dette året opptrådte Pål sine Steinar på Chat Noir «Med splitter pine gale», et samarbeid med Alfred Næss, Yngvar Numme, Ellen Nikolaysen og Sven Nordin.

I 199 var duoen tilbake med showet «Skjønnheten og utstyret», får presentere nytt materiale. Musikken skulle bli i beste 60-talls stil, presentert av orkesteret Løvenes Kongler, ledet av Jan Hauge.

Opplev musikken

Youtube

Bildegalleri

Kilder

Stavanger aftenblad

Rogalands avis

Dalane Tidene

VG

Sandnesposten