Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Peltz

Etablert/født: 1994
Virksom: 1994 -1996

Peltz var et rockeband startet av Morten Abel i 1994 som et parallellprosjekt til The September When. Musikken var røff og melodiøs. Platedebuten vakte stor oppsikt.

Morten "Ego" Abel stod selv for gitar og vokalen i bandet,som i tillegg bestod av Kjetil "Trip" Netteland på bassgitar og Espen "Evil E"Noreger på trommer. Led Zeppelin og Jane's Addiction var blant inspirasjonene. Bandnavnet var inspirert av en legendarisk lege som hadde en liten praksis i Øst-London. Å spille i ett trioformat var nytt og stimulerende for dem.

Peltz ble raskt godt motatt av pressen ,med unntak av en mindre vellyket konsert på Rockefeller,preget av tekniske problemer. De kalte dem en energisk blanding av prog rock , grunge og neopsykedelia. De kalte også Abel for "Jimmy Page på Sorbits-rus" og "Terje Rypdal på intravenøs koffein".

Peltz bidro på Rolling Stones -tribute albumet "Perfectly Stoned" samme med blant annet Midnight Ramblers . Her laget de sin helt egne versjon av "Honky Tonk Woman".

Bandet ga ut albumet Coma i 1996, produsert av Steve Lovell og Peter Jones. En collage på innsiden av coveret vakte stor oppsikt , og fikk kritikk av dem som mente at dette var ren pornografi. Selv om dette var ment som humor, valgte plateselskapet BMG å sladde bildene. Når det kom til musikken, ble den godt motatt.

Abel startet solokarrieren med albumet Snowboy i 1997.Han har selv sagt at Peltz var befriende og utrolig moro, selv om bransjen syntes det var en dårlig idé. Bandet har hatt gjenforeninger.

Opplev musikken

SpotifyYoutubeFacebook

Bildegalleri

Lenker

Kilder

Øyvind Holen-blogg

Wikipedia

Stavanger Aftenblad

Rogalands Avis

Haugesunds Avis