Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Bergenseren Ragnvald Wernøe er leder av Hå kulturskule. Utdannelse fra Bergen Musikkonservatorium i arrangering komponering, folkloristikk fra Universitetet i Oslo og Musikk og helse fra Norges Musikkhøgskole. Opptrer som karakteren Skrangvald.

Ragnvald Wernøe er leder av Hå kulturskule. Musikk med og for barn er en stor inspirasjon og har derfor skrevet flere musikalske forestillinger og verk som har vært satt opp i Hå kommune og Bergen. Han har turnert for Den Kulturelle Skolesekken i Hå med flere av disse. Gjertruds Sigøynerorketser og Britt-Synnøve Johansen har musikk av ham på repertoaret og CD. Er fast pianist for jazzvokalist Jofrid Mosland. Veldig svak for skranglete musikk. Har en årlig musikalsk julekalender.

Bidro i 2008 til at korene Stord Con Spirito og Os Vocalis vant pris for beste samtidsmusikk under den ”18th International Festival of Advent and Christmas Music i Praha. Medlem av NOPA.

Barneplate:

Konseptet Boller og brus - jazz og blues startet som en barnekonsert på festivalen Ogna GjeJazz for noen år siden i en kombinasjon av musikk, trylling og kostymer. Siden har det blitt konserter med dette på bl.a Maijazz, Ranglerock, Sølvberget og selvfølgelig Ogna GjeJazz. Hovedaktører er Ragnvald Wernøe og Monica Cecilie Herredsvela. De har og knyttet til oss musikerne Erlend Furuset Jenssen, Olav Abildgaard og sanger Silje Sandanger på ulike anledninger. Så fikk Wernøe anledning til å spille inn musikk fra Skrangvalds univers. Anledningen bød seg da Hå kulturskule skulle feire 50 år i 2020 og alle barnehagene i kommunen ville ha allsang. I mangel av øvespor ble det startet innspilling - og vipps så ble det jammen plate - produsert av Jørgen Manke i Storyteller Recording. De ønsket å lage en innspilling som er mest mulig lik slik de gjør konsertene - levende og lekende.

Dette er en samling sanger om knokler, ulver, neser, sterke menn og varme smil - og en og annen musikalsk sau - innpakket i jazz og blues. Sanger som er stresstestet på unge og gamle, folk og dyr (de lånte en hund som medspiller på en konsert) gjennom flere år.

Grupper og prosjekter:

To Tynne og Ein Runde, Sirkus Vaudeville

NOEN OMTALER
Musikken han lager er fengende og spennende for både store og små, den setter spor og berører oss! Han er nytenkende og våger å gå egne veier,
og det appellerer veldig til oss.
Perly Elin Sjøen, Breidablikk Kulturbarnehage

Det var vakkert og musikalsk spennende, slik at utøverne likte både å øve på det og fremføre det, og publikum ble begeistret.
Lars Ole Bergersen, Jæren Symfoniorkester

Jeg er imponert over måten han syr alt sammen på og gir forestillingen et helhetlig barnevennlig uttrykk.
Elisabeth Barstad, musiker

Ragnvald Wernøe er i tillegg til sin formelle stilling en særs kreativ og allsidig musiker, komponist og tekstforfatter.
Sture Mønnich, skuespiller

Musikken og tekstene hans har den herlige egenskapen at de setter fast med en gang du hører de og der blir de sittende.
De er fengende, morsomme og barna elsker dem.
Camilla Ystanes, teatergruppen Fantefølge

Lenker

Kilder

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙