Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Et allsidig orkester fra Stavanger som spiller på alle strenger.

Yngwars startet i 1976 da Kjell prøvesang med Jan Lindvik, og ble fast medlem. Den gang var Arvid Refsnes med på trommer. Denne besetningen varte til 1989, da Arvid forlot dem. Han ble erstattet av Arne Reinertsen, som var en del av bandet til 2007. Etter det har de brukt trommemaskin.Repertoaret strekker seg langt, fra swing jazz til gammaldans og trønder-rock til blues rock, country og svensk/dansk/norsk topper.

Aimar Nilsen ble da med som fjerdemann, han hadde tidligere vært innom bandet under perioden med Arvid. Alan Moody, som ble med rundt 1987, hadde en 4-5 års pause der han spilte i Tennessee, men er en del av besetningen i dag.

Det har vært del vokalister innom Yngwars. Først ut var Anja og Terese Aasebø, Ellen Karin Moen, Dimo Stanchef fra Bulgaria, som var med på sologitar mens Alan hadde pause, og Finn Petter Ikdal var med en periode ( ca. 1 halvt år.) Finn Petter var forøvrig halvbror til Jan Høiland. Ellers var trommeslageren fra grupper som MJM Band, Starlight og Johnny Band, Richard Hoel, innom som vokalist i en periode.

Gruppa har spilt overalt i Stavanger, Sandnes og mange steder utover Jæren, samt på restauranter over Nord-Jæren.

Yngwars har hatt spillejobber sammen med Ole Ivars, Thorleifs, Scandinavia,Roland Cedermark, og mange artister har vært opp på scenen og tatt en sang og to med bandet. For å nevne de mest kjente, så er det Hanne Krogh, Nora Brockstedt, Åse Wentzel, Ivar Medaas, Harald Heide Steen, Teddy Kjeldsberg fra Pussycats, Hans Petter Hansen, John Klemetsen, Harald Pettersen.Knut Uldal, Per Asplin

De har også spilt noen ganger på seilskuta " Statsråd Lemkuhl" og underholdt ved bryggedanser blant annet på Jørpeland.

Den 21. juni 2014 var siste spillejobb for Aimar, som da selv valgte å slutte.Jone Hansen,sønn av selveste Hans Petter Hansen, kom inn som erstatning.Han også forlot dem, siden gruppen hadde lite spillejobber.

Yngwars består av:
Jan Lindvik -Trekkspill, synth og vokal
Kjell Ottesen -Gitar og vokal
Alan Moody -Div. gitarer-vokal
Trommemaskin

Bildegalleri

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙