Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Single Satelites

Etablert/født: 1993

Single Satelites fra Stavanger scoret på på lista for ";ærligste band".Gruppa bydde på akustisk basert kosemusikk, med en barnslig undertone.Skuespiller Kristoffer Joner var bandets vokalist.

Bandet startet opp våren 1993, og besto stort sett av folk fra Stavanger. De spilte helst rundt om i distriktet, men siktet seg også inn på Bergen, Haugesund og hovedstaden.Gruppa ble dannet av delvokalist Stian Kristiansen og stjerna fra såpeoperaen "Offshore", Kristoffer Joner. De bestemte seg for å skrive om damer, istedenfor å bare snakke om dem. Etter hvert ballet det på seg, og de hyret inn noen gode kompiser og musikere. Noen av dem bodde andre steder, mens andre var mye på reisefot. Derfor oppstod det en del avbrekk.

Single Satelites var en gjeng med litt beskjedne unge gutter, som startet band for å imponere damene. De spilte enkel og fengende popmusikk, med hovedvekt på tekstene. De handlet oftest om kjærlighet, gjerne av den ungdommelige og tapte sorten. Bandet taklet dette problematiske konseptet med store doser humor og ironi. Musikken ble beskrevet som en blanding av rock, jazz, visesang, folk, ganske mye pop og en del country. På repertoaret befant det seg også en politisk sang, en Grand Prix-låt og en barnevise, men resten hadde temaet L-O-V-E.De ble sammelignet både med Simon & Garfunkel, Barenaked Ladies ,The Housemartins og The Smiths. Debutplata "Open for love" kom ut i 1997.

Bandets to store mål var: 1) Få gitt ut CD 2) Å få seg damer, helst med langt lyst hår, store pupper og millionærforeldre. Et annet mål var å varme opp for deLillos, noe de gjorde på Folken i 1995.

Single Satelites:
Gunnar Dybvig: Bass, Akk. Bass, Gitar, Kor
Christian Eriksen: Tangenter, Blokkfløyte,perk, Kor
Jørgen Hanson: Akk. Gitar, Slide, Kor
Kristoffer Joner: Vokal, Kor
Stian Kristiansen: Alle strengene på en gang-Gitar ,Vokal, Kor
Bernt Yngve Kvam: Trommer, Perk, Kor
Andre Sateliter:
Eivind Hasle Amundsen: Fiolin
Buster: Hundehyl
Øyvind Grødem: El. Gitar
Bernt Sverre Kvam: El. Gitar. Munnspill, Fløyte
Arne Storhaug:

Eigil Jansen og skuespiller Hallvard Holmen kan ha spilt trommer her

Bildegalleri

Kilder

Stavanger Aftenblad

Rogalands avis