Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

To Gustne Herrer var en komikerduo oppkalt etter hudfargen til de involverte. De hadde med seg en musiker som kunne bidra til visesangen.

Det hele begynte smått på Martinique i 1996. To år senere kom en kabaret hvor komikerne Hans Petter Jørgensen og Hans Morten Hansen hadde med seg musiker Tomas Tjemsland (Di Herlige Hetero) . Hovedmålet var å harselere litt med de typiske mannegreiene, blant annet skryting, sex og finsker.

Med noe de selv erklærte som imitasjoner i verdensklasse, visesang og tryllekunster var det duket for mye moro. Jørgensen var den typiske litt halvsmarte byasen , mens Hansen fungerte som den mer sjarmerende rølpetypen (samt Ræges svar på David Copperfield) . Tjemsland satte spissen på det hele med egenkomponerte sanger. Dette ble mottatt til gode kritiker i lokalpressen.

I 199 fikk duoen med seg en kis på piano, Christian Eriksen (Single Satelites, Norges Philharminiske Orkester (NphO) , De musikalske Morokokkene ,Sound of Shiva.), som et forfriskende kreativt innslag. Humoren fokuserte fremdeles på mannens finurligheter, men la stor vekt på samfunnsaktuelle temaer. Hansen var fremdeles den elskelige råtassen med de skarpe one-linerne. Jørgensen holdt en mer roligere tone som karakterskuespiller. Christian Eriksen var ingen anonym pianist, og fungerte i tillegg som eventyroppleser.

Under sandvolleyballturneringen i 2000 arrangerte To Gustne Herrer showet «Heil Volley» sammen med bandet Beat Brothers , hvor pianist Eriksen allerede var medlem. Gruppen forsatte å backe de to gustne herrene ved videre forestillinger. De hadde for eskempel juleshowne "Mens vi venter.." (2001) og "Higway te jul" (2002).

Se også: Trio Med Forfall , DozerneHP & Arne

Bildegalleri

Kilder

Stavanger Aftenblad

Rogalands Avis

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙