Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Sonic Beat BOOM!

Indie, rock, pop, lo-fi band fra Stavanger.

Knut Ingvar Nilsen, Bård Halsne og Eirik Lye har meislet ut en egen liten nisje i den rockehistorien de selv er så brennende opptatt av.

Smart uten å være snobbete. Rutinert uten å være gammelmodig. Tilbakeskuende uten å være nostalgisk.

Om 40-50 år vil framtidige musikkelskere fortsatt gå på skattejakt i bruktbutikker og foreldres platesamlinger etter velspilt vinyl. Da plukker de kanskje med seg en Zappa-plate, en Pavement-klassiker, noen heavyplater fra 80-tallet og kanskje er de så heldige at de kommer over noen eksemplarer av vinylutgivelsene til trioen Sonic Beat Boom.

Den nysgjerrige musikknerden fra framtiden finner ikke nødvendigvis mye informasjon på omslaget, men legger platen på tallerkenen med åpent sinn. Da åpenbarer det seg en fascinerende musikalsk tidslomme. Debutalbumet er riktignok datert 2015, men idérikdommen er tidløs. Det ble innspilt over flere år etter relativt slaviske rutiner. Bandet prøvde å lage tre minutter lange prog-sanger. Det måtte skje noe hele veien, og de forsøkte å ødelegge sangene. På en god måte.En slik tilnærming til materialet krevde selvsagt en smule disiplin og vilje til å radbrekke egne idéer.Sangene skulle fungere på mange plan.

Sonic Beat BOOM! er:

Knut Ingvar Nilsen, Bård Halsne, Eirik Lye

Gjester på debutalbumet:

Børge Fjordheim: Trommer, Perkusjon
Morten Jackman: Trommer, Perkusjon
Pete Johansen: Fiolin
Johan Egdetveit: Accordion
Hans Peter Lindstrøm: Synth
Ole Ellingsen: Trompet
Silje Salomonsen: Vokal
Emma Willmott: Fiolin, Vokal
Ingfrid Straumstøyl Råheim: Vokal

Kilder