Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Rockeband, etablert i Stavanger i 2001, kjent for legendariske opptredener.

Bakgrunn for etablering
Tre av de fire medlemmene i Helldorado hadde spilt i det irskinspirerte bandetThe Tramps da de etablerte seg i ny gruppe i 2001. I The Tramps hadde de fått betydelig live- og studioerfaring, men de var på jakt etter et mørkere og breiere musikalsk landskap enn de kunne finne i The Tramps. De kom sammen for å spille såkalt punked up surf covers med deres nye band Helldorado. Lyd og band begynte deretter å utvikle seg. Jackman hadde også erfaring som popstjerne med haugesundbandet The Colors Turned Red i 1980-årene.

Besetninger
Dag Sindre Vagle – vokal, gitar, låtskriver
Hans Arvid Bjørk Vassvik (Wassvik) – bassgitar, backing vocal
Morten Jackman – trommer, backing vocal

Ole Ellingsen-trompet

Tidligere medlemmer:
Bård Halsne – gitar (-2006)

Sjanger – typisk for bandet
Bandet spiller musikk innen indie-rock, rock’n’roll, country og americana og musikken blir omtalt som ørkenrock. Musikken er hovedsakelig komponert av bandets vokalist og gitarist Dag Sindre Vagle.

Gjennombrudd/høydepunkter
Helldorado begynte med coverlåter, men fikk snart egne låter på spillelista, og det gikk ikke lang tid før ryktene begynte å fly rundt i byen. Høsten 2002 kvalifiserte de seg til Zoom-finalen i Oslo, etter å ha danket ut rivalene i delfinalen på rockeklubben Checkpoint Charlie i Stavanger. I Oslo slo de resten av gjengen. Premien var en turné i Norge og et par konserter i Storbritannia og Tyskland. De deltok blant annet på Popkomm-festivalen i Tyskland.

Platedebuten kom også i 2002, med seks spor på ep-en Lost Highway, utgitt på det stavangerbaserte plateselskapet CCAP. Norsk musikkpresse var overveldet: ”Seks sterke mollstemte sanger” (Dagbladet); ”Støvete og dramatisk” (VG); ”Det beste norske rockebandet i dag” (Stavanger Aftenblad); ”Americana å drepe for” (Rogalands Avis); ”Dette er den beste norske cd-en jeg har hørt på lang, lang tid” (Nordlys).

Etter den omfattende Zoom-turneen, ble den musikalske lyden i bandet og andre ferdigheter perfeksjonert, og i 2004 ble det første albumet lansert, Director’s Cut in Scandinavia. Martin Hagfors fra HGH deltar som medkomponist på tre låter. Debutalbumet ble også gitt ut på det tyske plateselskapet Glitterhouse i oktober 2004, og både kritikere og musikkelskere i hele Europa samstemmer: Helldorado rocks!

Neste album kom i 2005, også det utgitt på CCAP og Glitterhouse; The Ballad of Nora Lee. Amerikansk musikk og subkultur er fortsatt inspirasjonen og de kombinerer elementer fra flere forskjellige sjangre. De plukker fra det beste, men gjør det til sitt eget. De serverer mektige ballader, stompin’rockers, ørken-rock hymner (desert-rock), meksikanske trompeter, spooky strings og rockete innstilling.

Kritikerne har tatt vel imot alle bandets utgivelser.

Gitarist Bård Halsne sluttet i bandet tidlig i 2006 – etter utgivelsen av to album – og Helldorado fortsatte da som trio.

Helldorado har turnert i flere europeiske land, blant annet Østerrike, Sveits, Tyskland, Ukraina og Tyrkia. Tyrkia har fått en spesiell forkjærlighet for stavangerbandet. De har flere ganger opptrådt på riksdekkende tv og sangen Just Like Fire fra The Ballad of Nora Lee, toppet hitlisten på en radiostasjon. En annen låt fra samme album, The Drinking Song, fikk sin tyrkiske versjon og ble brukt som offisiell EM-låt for det tyrkiske landslaget til EM i fotball 2008.

Helldorado er blitt en suksessoppskrift i norsk rock, med hovedingrediensene legendariske opptredener og solid dose rockelåter. De to trommisene Morten og Hans defineres som den sterkeste rytmeseksjonen i den samtidige norske rocken.

Diskografi
Lost Highway EP (CCAP, 2002)
Director’s Cut (CCAP, Glitterhouse, 2004)
The Ballad of Nora Lee (CCAP, Glitterhouse, 2005)
Sinful Soul (CCAP, 2009)

Se også: Wunderkammer, Jackman, Stonefish Brigade, Flying Shoes,The Colors Turned Red,Im Nebel,Duel In The Sun, Elderly Bros, The Tramps, The Harbour Band, Bård & Børre band,Hans Williamsen & Avløysarane, Silver Voices

Bildegalleri

Lenker

Bandets hjemmeside
http://www.helldorado.no

Kilder

www.Helldorado.no
http://No.wikipedia.org

Steen, Ose, Eggum (red.):
Norsk pop- og rockleksikonwww.ballade.no

hans@helldorado.no
46 69 62 42

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙