Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Tommy & Tigeren

Etablert/født: 1991

Tommy & Tigeren er en akustisk duo ,som består av Tor Ivar Braut og Jens Budsberg på gitar og sang.

Da de startet opp var Jens Budsberg (Tigeren) og Tor Ivar Braut (Tommy) hjemmehørende i Sandnes, men har etter hvert flyttet basen til Bryne på Jæren. De første årene satte de standarden for livlig pubmusikk på puben "Stutteriet". Her var flere kjente musikere innom, som Vidar Johnsen, Espen Hana, Bjørn Berge med flere.

Duoen har stort sett holdt seg til coverlåter med høy gjenkjennelsesfaktor, noe som gir et godt grunnlag for høy stemning. De ga i 2001 ut CD-singelen "Bryne 2001" med den offisielle Bryne Fotballklubb-sangen. På samme plate var låten "Massey Ferguson" som senere ble tatt med på samle-CD'en "Rogasnadder" og utgitt av West Audio Productions i 2003. Låten ble opphav til fotograf Knut Egil Wangs ide om å lage boken "Traktorland" som ble gitt ut på Damms Forlag i 2008.

Tommy & Tigeren har fra tid til annen gjort opptredener som band med flere medlemmer. Av disse leiesoldatene kan nevnes Arvid Gjerde, Thor Magnus Rovik, Bernt Egeland og Arne Bekkeheien på trommer. Arve Oftedal, Tom Mølstre, Tore Aasland og Ove Morten Grødeland på gitar. Carl Ørjan Sola, Jarle Åsland, Halgeir Reiestad og Rune Bjerkreim på bass. Et sted langs etter veien ble dette gjort til noe permanent med bandet "Tommy & Tigeren Band" som består av Arne Bekkeheien, Rune Bjerkreim og Tore Aasland - foruten Tommy & Tigeren.

Denne besetningen fikk omsider ut sin første skikkelige CD-utgivelse, den kom ut på West Audio Productions 27. mai 2011. Bandet fikk med andre ord feire 20-års jubileum med egenprodusert plate og comeback på Jæren Musikkfestival, hvor de var fast inventar de første 5-6-7 årene. Gjengen har rykte for å være et livlig band som alltid lager stemning.

Opplev musikken

SpotifyYoutubeFacebookTwitter X

Bildegalleri