Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Brødrene Haukland

Etablert/født: 1959
Virksom: 1959 -1963

Brødrene Haukland var en søskentrio fra Hana som spilte underholdningsmusikk.

Trioen besto av Bjørn (trompet), Reidar (trekkspill) og Tommi (trommer, vokal). Siste ble regnet som en av verdens, i alle fall Norges, yngste utøvende perkusjonister av Aftenposten og Rogalands avis i starten av 60-tallet. Lokalpressen beskrev ham som en skikkelig hjerteknuser, med sin humoristiske natur og gode rytmesans. Det begynte rundt 1959 som en duo med de to eldste søknene og gruppen holdt det gående i 3-4 år.

Brødrene var et kjærkomment innskudd i den lokale underholdningscenen , men populariteten strakte seg utenfor Rogalands grenser. Under et engasjement på Sandven Turisthotell i Norheimsund , hvor de vakte oppmerksomheten til en amerikansk tv-produsent. Ergo ble de invitert over til statene for å gjøre opptak. Dette ble det ikke noe av Amerikaturen, Derimot ble det noen opptredener i KB-hallen i København. Hadde også en opptreden i det populære TV programmet Falkeklubben på 60tallet..

Brødrene Haukland delte scene med lokale og nasjonale artister og underholdere som Åshild Helgevold, Arve Opsahl , Frits Vold , Bjørg Irma, The Play Boys, Johnny Band, Gunnar Eide, Arnfinn Bø-Rygg, Gunnar Sandvold, Helge Sverre Nesheim, Elisabeth Grannemann, Finn Vaaland, Nils Marton Lind. Magnus Samuelsen, Arne Bendiksen

Bildegalleri

Kilder

Rogalands Avis

Aftenposten

Stavanger Aftenblad

Reidar Haukland

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙