Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Hans-Jacob "Jaffe" Guldberg, er musiker (primært saksofon) og sanger fra Stavanger. Han har spilt med en lang rekke lokale band og musikere. Guldberg spilte også med Gry Jannicke Jarlum i 1985.

Hans -Jacob Gulberg lærte selv saksofon fra 18 års alder, er ikke notekyndig. Den intuitive tilnærmingen til musikken har gjort ham ettertraktet som 'stunt-saksofonist' som av og til tilkalles til opptredener på kort varsel om artisten får et plutselig ønske om det.

I 1985 var han en periode i bandet til Jannicke (Gry Jannicke Jarlum) på østlandet. Da opptrådde han på Live Aid på Aker Brygge som første jobb. Siden gikk bandet i oppløsning p.g.a. medlemmers militærtjeneste m.m. De gjenværende medlemmene spilte inn en video over sangen 'Future'. Guldberg var her stuntmann med brennende arm. Videoen ble kringkastet på NRK.

I tre-fire år etter 1985 hadde han sitt eget band innen rock-sjangeren, Jaffes Trouble, som siden byttet navn til Trouble in Mind. Der spilte Leiv Helge Myhre tangenter, Norman Vik gitar, Rolf Oanes trommer og Thomas Matre bass. I dette bandet skrev Guldberg sine egne sanger og var hovedsanger, saksofonist og frontfigur. Bandet fikk kontrakt med Bums Records i Danmark, men Guldberg hadde nå blitt far, og hadde anstrengt økonomi og fant kontrakten lite fristende. Det var en 'split deal' som krevde finansiell innsats fra artisten, og bandet var allerede i oppløsning. Siden viste det seg at flere artister mente å ha brent seg på kontrakter med dette selskapet.

Opp gjennom 90-årene var Guldberg med i Dickens-bandet, et band bestående av veteraner i Stavangers musikkmiljø, dannet rundt vokalisten Magne Høyland, og hadde ca. 400 spillejobber med dette bandet.

I et par år spilte han med Getaway People og var med på deres tur til New York. De hadde fire 'showcases' i byen og fikk kontrakt med Columbia Records da. Siden bodde de i USA og turnerte der en periode. Guldberg var i Norge, han var ikke en av de faste medlemmene. Gruppas fem faste medlemmer kom siden tilbake til gamlelandet.

Artister Guldberg har opptrådd med er for eksempel Steve Gibbons, Andrew Lovett/ Beautiful Destruction, Manna/ Magne Høyland, Jarle Børresen, Gry Jannicke Jarlum/ Jannicke, Getaway People m.fl.

For å vise seg selv og andre at han kunne spille i blåserekke uten å lese noter, men ved å lære å huske alle arrangementene, ble han med i gruppa Fidibus, og lærte seg da utenat blåsearrangementer til musikk av Steely Dan, Blood, Sweat and Tears, Chicago, Van Morrison m.fl. Da var han over 50 år gammel.

Guldberg har medvirket på rundt 20 studioinnspillinger siden 1982 og opptil skrivende stund i 2020. Mest som saksofonist, og litt som perkusjonist og sanger. Mest innen rock og pop-segmentet, men også R&B, blues Alternativ og Black Metal. Dette var med artister som blant andre Det Pene Bæn, Beautifull Destruction (Andrew Lovett), Frontline (Geir Halleland), Manna (Magne Høyland), Reidar Larsen, Jarle Børresen, Nising, Konsortium.

De bandene han har spilt i fram til 2020, er blant andre Sydresband, Buzzard Luck, Ingunn Sørbø Band, Wasaband, Englakoret, Dieselboys, Jaffes Trouble, Trouble in mind, Jannicke (Jarlum), Midnight Ramblers, Beautiful Destruction, Dickensbandet, Magne Høyland Band, Getaway People (assosiert medlem), Band Over, Banden, Halles Helter, Fidibus, Jarle Børresen Band, Jake's Jackets.

Guldberg har egne prosjekter innen ulike kategorier av både vokal og instrumental musikk, der han ber andre delta etter behov. Det meste strømmes på digitale plattformer, men noe vil også bli gitt ut på CD.

Kilder

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙