Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Stein Bjelland har jobbet innen norsk og internasjonal musikk, samt kultur, i over to tiår.

Han var medlem av bandet The Getaway People på slutten av 90-tallet. Bandet signerte en stor avtale med Columbia Records i New York i 1997. De turnerte i USA og Europa i stor grad mellom 1997-2001, som ga ham verdifull innsikt i musikkbransjen og et solid internasjonalt nettverk. Har ellers musikalsk bakgrunn som gitarist i Buzz Aldrin band, Metal Succers og The Silver Voices.

Han er eier av Nuproductions As, som eier og drive Numusic og Nuart. Begge festivalene har fått anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt.

Bjelland var president for Great Moments AS 2008 - 2013, et ledelses-, produksjons- og artist utviklingsselskap i Stavanger hvor han jobbet med og representerte artister som Kvelertak, Purified in Blood, Overthrow, Frk. Fryd, Deathbed Reunion.

Bjelland nå driver Stein 70000, sitt eget konsulentselskap innen musikk og kunst. Det han har hatt befatning med motkultur og entreprenørskap innenfor musikk- og kunst virksomheten for de siste tiårene, og arbeider tett med ulike organisasjoner, bedrifter, kunstnere og institusjoner på innovasjon og entreprenørskap innenfor kultursektoren.

Med denne erfaringen ble han i 2011 bedt om å etablere og utvikle Norges eneste musikk investeringsfond, Buzz As, grunnlagt og eid av Bergen Kommune. Buzz AS investerer i selskaper, teknologier og ulike prosjekter innen musikkbransjen.

Stein Bjelland har i løpet av de siste årene også vært ansvarlig for forretningsutvikling del av en nasjonal pilot for profesjonelle billedkunstnere - Kunst Som Levebrød ved Ipark - Innovasjonspark Stavanger.

Stein holder regelmessig foredrag ved Instituttet for musikk, Universitetet i Agder og ved Høgskolen i Hedmark. Han er også ofte brukt som foredragsholder på konferanser og seminar.

De siste årene har Stein Bjelland har vært kurator og prosjektleder for Spellemann-Konferansen.