Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Jan – Ivar Peterson er en musiker, sanger, humorist og skuespiller fra Egersund.

Jan – Ivar Peterson fikk tidlig interesse for musikken. Han ble med i blokkfløyteklubb under ledelse av Trygve Hansen og senere trompetist i Arbeiderkorpset. Som 19 åring ble han dirigent for Husabø Skolekorps En gang tok Jan – Ivar med seg trekkspill på Elverhøy, hvor han fikk folk til å marsjere i takt til musikken i en rekke bak seg. Ved fødselen het han Petersson, med fjernet senere en s som en hyllest til jazzmusiker Oscar Peterson.

I 1972 var Jan – Ivar Peterson med på det musikalske multimediespillet Structural Constellation sammen med blant annet John Faltin Hafsø og Sverre T. Feed.

Peterson gikk på Toneheim folkehøgskole, som har vært starten for mange musikalske spirer. Men her ble han midlertidig lei av musikken, og startet opp en teatergruppe. Jan – Ivar søkte på Teaterskolen, noe som ikke gikk rette veien.

I Egersund var Peterson med å starte Låvaberget Ve & Velt i 1977 hvor han var med til 1989. Han har blitt med i bandet ved senere anledninger.

I 1980 spurte vennen Arnt Olav Klippenberg om Jan-Ivar ville være med å lage kabaret. Resultatet ble Egersund Gitarklubb, som senere ble til Show Chow. Broren Sven Arne Petersson er også med i humorgruppa. Personlig en sjenert mann, får Jan-Ivar en utfoldelse på scenen. Han har vært med i andre humorgrupper og band som Fredriks Venner, Cabaretensemblet, Midtlivsgrisene, Flaming Pie, Rock-All

Bildegalleri

Kilder

Dalane Tidene

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙