Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

En kabaret gruppe bestående av fire egersundere midt i livet som tok opp mannens behov med et humoristisk og musikalsk skråblikk.

Midtlivsgrisene var kjente fjes i Egersunds kulturliv. Tekstforfatter Ingvar Hovland hadde skrevet for Show Chow, Elle Melle, DILL, Vamp , Rita Eriksen, Jan Toft og flere til. Øystein Ellingsen var kjent fra utallige prosjekter som Egersund Gitarklubb/Show Chow/Fredriks Venner, The Clap, Broadway, Texas Sparebank, Flazz, Cabaretensemblet, Rock-All. Advokat Asbjørn Stokkeland hadde spilt i Red River Boys og The Chapters, samt i Flaming Pie i lag med blant annet Ellingsen.

Medlemmene i kabaretgruppen ,utenom Ellingsen, hadde bikket den”tragiske” 40-årsalderen. Derfor ga tittelen til debutforestillingen i 1998 et nikk til Alf Prøysen med navnet “en skulle vore 40 år i romjulen” (undertittel: kjent ei jente som var 25..,”) . Promobildene besto av lettkledde aktører, men dette skremte ikke vekk publikumet. Ordfører Marit Myklebust syns på sin side det var vel sterkt , og skal ha sagt at hun nå forsto uttrykket "klær skaper folk"

MidtLivsGrisene tok riktignok og presenterte diverse temaer gjennom mannens øyne i denne julekabareten, men forestillingen skulle ha nok til å vekke interesse hos begge kjønn. Det var rom for masser av parodier, preik , sang og fin musikk. Det ble blant annet gjort omskrivninger av låter fra Prøysen, Simon & Garfunkel

Første forestillingen lagde en svinesti på Dolly Dimples i Egersund, og det ble lagt til ekstraomganger til over i det neste året. Stoffet var basert rundt det lokale, og stemningen var på topp. MidtLivsGrisene kåret også politiker Jan Petter Rasmussen til “århundrets stjernegris”.

MidtLivGrisene levde på sine laurbær, og fortsatte suksessen uti 1999. Trioen fikk med seg Jan- Ivar Peterson, og lagde en ny julekabaret i “Gutta på kur”. Her ble humor, absurditeter og alvor blandet bra sammen med musikkinnslag. Det ble satt opp mange forestillinger på Grandkjelleren. Det var igjen manns og lokalorientert, med sistedelen dedikert til velkjent popmusikk. Politiker Rasmussen ble igjen kåret til “stjernegris” .

De fortsatte i 2000 som JuleGrisene. og revyen "Deilig er moren" , hvor de prøvde å gi et nyansert blikk på mødre. det gikk det igjen med friske monologer , parodier og allsang. I 2002 opptrådte MidtLivsGrisene under russens moteshow.

Bildegalleri

Kilder

Dalane Tidene

Stavanger Aftenblad

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙