Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Show Chow er en gruppe artister fra Egersund som driver med musikk og revy.

Gruppen består av Arnt Olav Klippenberg, Øystein Ellingsen, Sven Arne Petersson og Jan - Ivar Peterson. Mange andre har vært innom gruppen i løpet av årene den har eksistert. Gruppen startet opp i 1981, under navnet Egersund Gitarklubb . Skiftet navn til Show Chow i 1987. De har gitt ut en rekke CD-er og de har satt opp en rekke revyer og kabareter i Egersund og Rogaland forøvrig. De ha også opptrådt under navnet Fredriks Venner, inspirert av salmedikter Nicolai Fredrik Severin Grundtvig kjærlighetsliv. Når gruppen har hatt pauser, har medlemmene vært aktive i prosjekter som Cabaretensemblet , Humorkameratene. Komiker Rune Bjerga har spilt trommer med dem i livesammenheng.

De skriver musikken selv og sangene har til tider vært mye å høre på radio. Flere av sangene har lokalt innhold. Tekstene er stort sett skrevet av Arnt Olav Klippenberg mens musikken er det Øystein Ellingsen som står for.

Show Chow startet med sin første forestilling i den lokale kinoen tirsdag 11. august 1981. De forteller at de på forhånd fikk klar beskjed om at dette ikke ville gå noe bra siden folk i Egersund ikke gikk ut på kultur på den tida. Til deres egen og andre overraskelse ble forestillingen utsolgt og to uker senere leide de kinoen igjen. Resten er historie.

I 2005 fikk gruppa Eigersund kommunes kulturpris. På det tidspunktet hadde de holdt sammen i 24 år.

Show Chow har stadig store prosjekter på gang. I 2007 hadde de suksess med revyen Okkahoma og i 2008 har de spilt 29 utsolgte forestillinger av revyen Egersund 2000 å okka, som prøver å pirke i Stavanger 2008, kulturbyåret.

I 2008 ble Show Chow utnevnt til «Årets Dalbuer» av avisen Dalane Tidende.

Show Chows Beste sanger, som kom ut i 2005, solgte bra i Sør-Rogaland. Da gruppa avsluttet jubileumsåret med konsert i romjula 2006, var allsangfaktoren høy. Selv folk som ikke var født da gruppa ble dannet, kunne sangene.

Lenker

Kilder

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙