Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Numusic (West Coast Festival of Numusic) var en årlig musikkfestival i Stavanger mellom 2000 og 2014. Dette var en av Europas største klubbaserte festivaler.

Numusic-festivalen i Stavanger var lenge betraktet som den kuleste musikkfestivalen i Stavanger, og av mange også blant de ypperste av Norge når det gjaldt å vise frem ny musikk og nye talenter. Festivalen, som også hadde det lengre navnet West Coast Festival of Numusic, gikk av stabelen hvert år fra oppstarten i 2000 og frem til den 15. utgaven i 2014. Etter det var det kroken på døra, men festivalen hadde da allerede skapt mye blest om klubbmusikk og funnet mange talenter som fortsatt er viktige i dagens norske musikkvirkelighet.

Elektronisk musikk i sentrum
Numusic var en stor festival på høyden, faktisk blant de største i Europa i sitt slag - det vil si blant de klubbaserte festivalene. Særlig var Numusic viktig som en arena for elektronisk musikk, og på det området var den helt klart nasjonalt ledende, sammen med den andre kjente festivalen for denne typen musikk, nemlig Insomnia i Tromsø.

Et bredt spektrum
Selv om hovedfokus var på elektronisk musikk og partystemning på nattklubbene, var det også mange andre aktiviteter og god variasjon med mer "voksen" musikk fra etablerte artister som Mari Boine, Bugge Wesseltoft, og Nils Petter Molvær. Flere store internasjonale navn, blant dem The Whitest Boy Alive, dukket også opp i siddisbyen. Alt fra undergrunnskunst til konserter i Domkirken sto på det brede repertoaret. De som vil, kan fortsatt drømme seg tilbake med gamle videoklipp fra festivalens storhetsitd.

At festivalen ikke kunne fortsette etter 2014, skyldtes nok i stor grad nedgangen i oljeprisen som startet det året. Det fikk økonomiske ringvirkninger for hele Norge, men selvfølgelig særlig i landets oljehovedstad Stavanger.

Andre artister som har opptrådt på Numusic er : Datarock, Elektrofant, Qrt, Jan M. Iversen, Röyksopp, Annie, Prügelknaben (Nils Christian Fossdal) , Kjetil Egeland, CzechoslovakiaDj Pursuit, Nilssen-Love/Marhaug, Nes, Sunday Productions, Hoh, Low Frequency in Stereo, Lindström, Sleepyard

Utgivelser

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙