Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Oddvar Andreassen var en artist fra Karmøy, kjent for sin tid i gruppen 3 Busserulls , samt som en sentral person innen musikk- og kulturlivet på Karmøy.

Oddvar Andreassen hadde sin utdannelse fra musikkonservatoriene i Oslo og Bergen, samt musikklinja ved Frekkhaug folkehøgskole. Som tiåring startet han ved Åkra skolekorps, først med althorn, deretter trompet.

I 1959 (eller 1957?) var Andreassen med å starte Karmøys første poporkester The Rockets.. Det besto bl.a. også av Karl Magnus Sjøen og Kjell Mangor Flotve.

Han startet opp gruppa 3 Busserulls sammen med Sjøen og Sverre Jensen i 1962. Her var Oddvar med til 1986.Etter dette satset han mer på sin egen musikkskole.I over to tiår underviste Andreassen privatelever på piano, orgel og gitar.

Andreassen var en av Karmøyscenens stiftere. Her fungerte han som skuespiller, iscenesetter, regissør og var musikalsk ansvarlig gjennom det hele.

Oddvar var fra 1966 til 1978 musikklærer ved Åkra Ungdomsskole, og dirigerte koret der fra 1967 til 1977. Var eller dirigent for Åkra skolekorps, Havtonar og blandakoret Kor i all verden. Ledet ellers Vea Musikkorps, Stangeland Skolekorps, Heimdal Musikkorps og Mannskoret Vibran for kortere perioder. I 1992 ble han dirigent for Kolneskoret.

Oddvar Andreassen komponerte og arrangerte for korps, kor og revy. Blant annet sto han for musikken til det historiske spillet «Kongsgildet på Avaldnes».

Oddvar Andreassen mottok Karmøy kommunes kulturpris og ledet Karmøy kulturhus på Åkra i en årrekke.

Bildegalleri

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙