Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Reidar Brendeland er en artist, komponist og tekstforfatter fra Sauda. Han er i primusmotoren i Vestlandsfanden.

Startet sitt første band i 1965 The Circle of the Cryptic Admonishment etterfulgt av Pshycho og Meet. Spilte i dansebandet Bootjacks fra Husnes på 70 tallet. Under E.F. kampen på 1970 tallet utviklet han sin låtskriving med viser på norsk. "Visegeneral" Lars Hauge i N.R.K presenterte Reidar i ”Visekvarten.” Dette ble starten på karrieren som låtskriver/visesanger. Eldbjørg Våge (Aga) ved N.R.K. Rogaland fulgte opp og Reidar fikk for første gang nasjonal oppmerksomhet etter sin opptreden på Ulvenfestivalen ved Bergen. Mesteparten av 70 tallet var egne viser med gitar og munnspill og gjennom Norsk Forfattersentrum og enkeltopptredener samarbeidet Reidar med forfattere som Kjartan Fløgstad, Ingvar Moe, Ragnar Hovland, Gunnar Roalkvam, Rune Belsvik og Einar Økland. Sammen med viserockpoet Atle Hansen turnerte han studentsenter, vise og jazzklubber.

Høsten 1979 var Reidar med på å starte Vestlandsfanden sammen med flere musikere fra Haugesund. Første opptreden var i Haugesund Kretsfengsel i julehelgen 1979. Bandet var på den grønne bølge lenge før den vasket inn (noe utvasket) i Norge på slutten av åttitallet.

Vestlandsfanden var den gang et helakustisk band med fele, akustiske gitarer, mandolin, mandola, bouzouki, munnspill, thinwhistle, tverrfløyte Åttitallet var en festlig tid og Reidar arbeidet på høygear med å skrive låter til Vestlandsfanden og andre artister. Olav Stedje, 3 Busserulls, Hanne Krogh,Wenche Myhre og Ivar Medaas fikk alle bidrag

I tillegg ble Reidar fast medlem i stand-up / revygruppen 3 Busserulls i ca 2 år. Han drev Vestlandsfanden samtidig, og fokuserte fult igjen på dem i 1987.

1990 startet Reidar firmaet Brød & Sirkus a.s. som driver med management, booking, turnètransport, radioreklame og lydutleie. Reidar Brendeland og Bjørn Eidsvåg var flere år med som gjesteartister hos Sauda Revy og teaterlag på tidlig nittitall. Reidar har idag tillitsverv som sekretær i NOPA og i Tekstforfatterfondet. Mest kjent er nok Reidar Brendeland som turnerende artist med Vestlandsfanden. Siden 1979 har Reidar hatt et forrykende tempo med sin turnevirksomhet. Det er helt vanlig med pluss/minus 100 jobber i året. Reidar Brendeland er av mange regnet som den mest hardtarbeidene artisten i Norge.

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙