Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Hjerteknuser (Kaizers Orchestra sang)

Etablert/født: 2010

Hjerteknuser er en Kaizers Orchestra sang . Før den kom ut 28. oktober 2010 , ble det annonsert en konkurranse hvor flere norske band og artister lagde sin egen versjon av låten.

«Hjerteknuser» er en sang av rockebandet Kaizers Orchestra, den ble utgitt som single 28. oktober 2010 og på deres sjette studioalbum, Violeta Violeta Volume I, utgitt 31. januar 2011. Låta er skrevet av bandets vokalist Janove Ottesen, og er gruppas andre single fra Vol. 1. Singelen lå ti uker på VG-lista i 2010–2011 med nummer ni som beste plassering.

Bandet fremførte låten på Skavlan den 4. februar 2011.

En versjon av låta ble brukt til sluttsekvensen i Stian Kristiansens film, Jeg reiser alene, som hadde premiere 11. februar 2011.

Rød tråd:
Violeta, Violeta forteller historien om Violeta og foreldrene hennes Kenneth og Beatrice. Da Violeta var 7 år gammel tok faren henne med seg og rømte vekk fra moren. I sorgen, gråter Beatrice en bøtte med tårer for hvert år.

Sju bøtter senere er Beatrice fortsatt på leting etter sin bortkomne Violeta, og «Hjerteknuser» skildrer lengeselen og fortvilelsen til mor og datter. Violeta minnes episoder fra barndommen imens hun prøver å nå ut til sin mor gjennom tankene sine. I musikkvideoen spiller Ane Dahl Torp rollen som den vodkashottende og pumpeorgelspillende Beatrice.

Konkurranse:
Før gruppa ga ut låta selv, ble det holdt en konkurranse i samarbeid med P3 Urørt. Oppgaven var å lage en coverversjon av låta, uten å ha hørt den. Førstepremien var å spille med Kaizers Orchestra på P3sessions, utgivelse av coverlåten gjennom Kaizerecords, samt fire billetter til Kaizers' konsert i Oslo Spektrum, 9. april 2011. Deltagerne fikk mulighet til å laste ned tekst og notearket til låta, og totalt ble 109 bidrag sendt inn.En jury bestående av Janove Ottesen og Geir Zahl fra Kaizers Orchestra, Mats Borch Bugge (musikksjef NRK P3) og Marie Komissar (musikkprodusent NRK P3) kåret den tidligere urørt-finalisten moi live på Popsalongen 27. oktober.

Konkurransen sørget for at Kaizers Orchestra fikk gratis markedsføring via NRK. Resultatet ble at Kaizers egen versjon av låten og de tre beste coverversjonene fikk tung radiorotasjon, antall fans på bandets nettside økte med 100 prosent i kampanjeperioden, bandets konsert i Oslo Spektrum ble utsolgt før den var annonsert andre steder enn på Facebook-siden, og på under to dager kom «Hjerteknuser» seg til andreplass på den norske listen på iTunes. Bandet har aldri hatt en bedre lansering på iTunes. Reklamebyrået Anorak og byrået Haaland, Eidsvåg & Strøm, som hadde ideen til konkurransen fikk bl.a bransjeprisen Sølvtaggen for beste interaktive kampanje, i desember

Radiorekord:
Låta ble en ny personlig radiorekord for bandet, den klatret til femteplass på de norske radiolistene. Det betyr at låten ble spilt av flere radiokanaler enn P3, noe som er en sjeldenhet for bandet. Den forrige rekordnoteringen var Maestro, som nådde trettendeplass da den kom ut. «Vi er ikke så godt vant med radio-drahjelp, men det er ikke meg imot at Kaizers endelig blir å høre over radionettet. Vi er jo vant med å måtte reise land og strand rundt for å få spilt sangene våre, så at vi nå får litt hjelp av radioen er bare hyggelig det. Og vi kommer jo til å reise land og strand rundt uansett de neste årene, så ingen fare med at vi overlater hele jobben til radioen!», sa Janove Ottesen på bandets offisielle nettside.

Mois versjon:

moi, vinneren av konkurransen, ga ut sin versjon som single på Kaizerecords den 22. november 2010, og på albumet Chair-O-Planes Part One, den 7. februar 2011. Juryens begrunnelse: «tre av oss hadde denne låten som førstevalg. Hun har laget en veldig egen tolkning, og det er en magisk stemning og en veldig god vokalprestasjon i låten,» sier Janove Ottesen.

Andre versjoner:
moi (førsteplass i konkurransen) ga ut sin versjon som single 22. november 2010, og på albumet Chair-O-Planes Part One den 7. februar 2011.
Rolffa (andreplass i konkurransen) ga ut sin versjon som single 18. november 2010.
Asiago (tredjeplass i konkurransen) ga ut sin versjon som single 12. november 2010.
Revolver (fjerdeplass i konkurransen) ga ut sin versjon som single 22. november 2010

Andre lokale artister som var med i konkurransen eller har covret "Hjerteknuser":

Sirkus VladimirLe Jöhn, Mari Eriksen Bølla , Marius Samuelsen

Opplev musikken

Youtube

Kilder

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙