Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Monosapiens

Etablert/født: 2012

Eksperimentelt band med base på Ogna. Samarbeider med Helge Torvund og integrerer hans dikt i musikken.

Monosapiens ble etablert vinteren 2012/2013 og er et spennende band bestående av etablerte musikere fra hele Rogaland, med base på Ogna. Bandet spiller variert og nyskapende musikk innenfor en rekke sjangere. Her vil du finne alt fra blytunge gitarer til lekende trompettoner via marokkansk perkusjon og spennende kvinnelig jazzvokal. I tillegg til nyskapende musikk benytter Monosapiens seg av diktuniverset til poeten Helge Torvund. Hans lek med ord er en viktig del av bandets utrykk og legger et søkende og underfundig teppe over musikken.

Monosapiens ga ut albumet / lydbildet "Her kjem den veldige musikken" 25. april 2014. Den fysiske utgaven er i form av et lydbilde i A3-størrelse som består av en tegning laget av Helge Torvund samt CD og egner seg til å henges på veggen.

”Somme vil nok kalla musikken smal. Personleg fann eg mykje interessant i Monosapiens sitt utrykk. Her var smak fra klangverda til Savage Rose frå syttitallet, orientalsk og nordafrikanske klangar, klassisk elektronisk og bysantinsk klostersong. Igjen fekk eg litt av den udefinerbare Twin Peaks kjensla.”

Anmeldelse av konsert på Ogna scene av Carl Fjogstad (Copyright : Jærbladet)

Medlemmer :
Betina Vera – vokal
Hans Berge Stokkeland – gitar og vokal
Tommy Grude – gitar
Ole Ellingsen – trompet, flygelhorn og mandolin
Kjetil Fjelde – bass
Tory J. Raugstad – trommer og vokal
Jonny Engelsvoll – clavinet, analog synth, trekkspill og trombone
Ivar Nygaard - diktleser

Opplev musikken

SpotifyYoutubeFacebook

Bildegalleri

Kilder