Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Det Store Julespelet-Det skjedde i Julebygda…

Etablert/født: 2010

Utendørs julemusikal skrevet av Arnt Olav Klippenberg , Ingvar Hovland. og Øystein Ellingsen.

Det musikalske julefamiliespillet: Arnt Olav Klippenberg (hovedforfatter,)Ingvar Hovland (sangtekster),Øystein Ellingsen (musikk)

Maria og Josef er på vei over Jæren. Danskekongen har befalt at alle vestlige jøder må ha leidebrev for å oppholde seg i landet. De er derfor på vei til Stavanger for å hente dette.

Vi er i desember. Det er kaldt. Ungjenta Maria er høygravid. Ferden over Jæren er farefull. De blir satt på mange prøver. Overalt ber de om hjelp. De ber om overnatting og litt mat. Men det er like før jul og ingen har tid til det unge paret. Dessuten er det ingen som slipper jøder inn i huset.

Langt om lenge kommer de til en liten bygd. De er utslitt. Maria tror at fødselen kan være i gang. De ser lys i en liten, fattigslig stue. Her banker de på. Døren blir slått opp og de blir invitert inn til den fattige familien som har lite, men deler alt.

Ole Alexander Mæland og Anh Vu har spilt Josef og Maria i alle årene spillet har foregått. Andre involverte er/har vært Espen Hana, Sigrun Eriksen, Svein Tang Wa, Tone Salomonsen, Per Inge Torkelsen. Øyvind Brunvær, Bernt Lendengen, Stein Rune Skamsar, Karin Orre, Ingrid Sembsmoen-Meling

Bildegalleri

Lenker

Kilder

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙