Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Kalle og Valle (Bjørn Kallevig og Terje Vallestad) var en svært aktiv viseduo som startet opp i Stavanger på slutten av 70-tallet. Musikken ble presentert som ellevill barnerock, hvor de tok i bruk forskjellige instrumenter, lyder og danser.

Gjennom konseptet «Spillemenn på Eventyr» åpnet Kallevig og Vallestad opp en fantasifull verden hvor man ble kjent med mange forskjellige mennesker, språk, danser og dyr. Her ble tatt i bru diverse sorter instrumenter . Barna deltok aktivt under forestillingene. De spilte også som trio i felleskap med Heidi Friis. Alle tre var medlem av den musikalske dokketeatergruppa Libelle.

Kalle & Valle turnerte rundt i store deler av landet , på sykehus, institusjoner , barnehager , både innen det offentlige og private, blant annet i regi av Rikskonsertene. De hadde også egne barneshow, samt opptrådte på festivaler og radio. Overalt satte barna stor pris på dette kulturtilbudet.

I 1980 ga Kallevig og Vallestad ut plata «Vil du hørra?» (. De hadde fått en pengestøtte fra Rogaland fylke på 20 000 kr. Her hadde de sammen med Thor G. Norås plukket ut 11 barnesanger som representerte fylket godt . Det varierte mellom gammelt og nytt, hvor den eldste var 200 år gammel. Det var kjente melodier med nye pop/rock og reggaebaserte arrangementer (døpt ellevill barnerock), med tekster på dialekt. Medmusikerne stammet fra lokale band som Stavangerensemblet, Nurk Twins og Staccato. De fikk ellers med seg flere stavangerbarn som korister. Albumet ble spilt inn i Staccato Studio. Her ble kulturarven videreført på en humørfylt og munnrapp måte. 4 år senere var de med på utgivelsen "Karneval 84".

Se også: Smalhans, Twice As Nice, Strengemusikken, Bernad Jenkins

Bildegalleri

Kilder

Stavanger Aftenblad

Rogalands Avis

Sandefjords Blad

VG

Dagbladet

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙