Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Ole Hadland var en kjent pianist, kapellmester og komponist i Stavanger.

Hadland var kjent som orkesterleder på Sola Strandhotell og på Alstor. Han komponerte flere melodier av den humørfylte typen, gjerne brukt i revyer, kabareter og markedsuker.

Han laget flere musikalske stykker og operetter, han sto for librettoen selv. “Musikk i luften” hadde Hadland selv som kapellmester, og instruert av Victor Ivarson, som ellers spilte en av rollene. Ellers ble resten av listen fylt av Magnus Samuelsen, Aslaug Tønnesen, Alfred Bredahl og Martin Helle, til stor suksess. Sammen med Hadlands orkester laget de en koselig stemning. Den andre “Et døgn i rytmer” fikk ikke like mye skryt av Rogalands Avis. Her fant vi Thor Inge Kristiansen, Arne Hausken, Alma Mæland, Jenny Rolandsen og Arne Thorsen. Pressen mente at disse ikke målte opp med sangerne i den andre operetten. Hadland var og her orkesterleder, samt refrengsanger. Dekorasjonene her var dog laget av Finn Torgrimsen.

Andre av Hadlands operetter var "Jungelnetter", "Hiv o hoi for Rio Grande" (en musikalsk stavangerkomedie basert på en gammel sjanti han hadde laget) ,

Ole komponerte bymelodien til Sandnes sitt 70 års jubileum. Han satte ellers melodi til viser av Laurits Torssen,,som "Gamla Go' Stavanger" fremført av ar Thor Inge Kristiansen. Han satte også toner til sanger for Magnus Samuelsen.

Hadland ble senere kapellmester på M/Y Meteor. Etter krigen, ble Ole arrestert for angiveri, men dette ble henlagt av mangel på bevis. Han ble husket som en god og trivelig mann.

Opplev musikken

SpotifyYoutube

Bildegalleri

Kilder

Stavanger Aftenblad

Rogalands avis

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙