Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Skyggebror

Etablert/født: 2020

I grenselandet mellom lys og skygge, liv og død, godt og ondt, falskt og ekte, maler Stavangerbandet Skyggebror med bred pensel bilder og historier inspirert av Cave, Hauge, Bargeld, TWOD

Bandets røtter går tilbake til 90-tallet da Østen Bergøy og Jon Eirik Steinstø spilte i Morendoes og bl. a. vant Zoom på slutten av 90-tallet. I 2020 kom de tilbake sammen i musikken: Skyggebror.

Tekstene er på norsk; dialekt og nynorsk. Skrevet av Østen , er de en samling dikt om det uperfekte, om fest og basar, liv og død; "Bergøy sier dette : Jeg tror de er ærlige, og kanskje de snobber nedover, at de er en kontrast til perfekte instagrambilder av perfekte mennesker med perfekte fasader av vellykkede liv. De er på mange måter essensen av det paaskeharen handler om."

Skyggebror kom i november 2023 med sin første fullengder, “Bensinstasjonsroser”. Musikkjournalist Stig Myhre beskrev Skyggebrors musikk slik : "Mods for viderekommende… Den om et glass til er ekstremt folkelig og nesten som en spooky versjon av 3 Busserulls. Ellers er det tematisk et black metal langt inne et sted som skriker og vil ut. Med andre ord en heftig mix av Mods, Madrugada, 3 busserulls og satanrock. Respekt.”

Medlemmer:

Østen Vige Bergøy; vokal
• Jon Eirik L. Steinstø; tangenter
Bjørn Erik Sørensen; gitar
Morten Jackman; slagverk
• Hans Wassvik; bass

Jørgen Aasland: tenor- og baryton saksofon

Opplev musikken

SpotifyYoutubeFacebook