Vi mistet tilkoblingen, vennligst vent mens vi forsøker å koble til på ny.
Rogalyd logo

Vidar K. Schanche er en gitarist fra Sandnes.

Schanche har master i jazz fra Leeds College of Music, utdannelse i jazzimprovisasjon og komposisjon ved Stavanger Konservatorium. Etter å ha bodd og studert i Leeds i 3 år, reiste Schanche tilbake til Stavanger i 2003 for å jobbe som gitarlærer ved Stavanger Kulturskole samt være utøvende frilansmusiker. I 2006 reiste han tilbake til Leeds for å ta mastergrad ved samme college. Her ble han et aktivt medlem i musikerkollektivet Leeds Improvised Music Association (LIMA). Han jobber med forskjellige musikalske uttrykk både som gitarist og komponist/arrangør. Av prosjekter kan blant annet nevnes Stavanger Kitchen Orchestra, som er et stort prosjektensemble som arbeidet med moderne improvisasjonsmusikk i et krysningspunkt mellom samtidsmusikk og jazz. Orkesteret knyttet til seg ulike ledere til hvert prosjekt; Karianne Arntzen Band, som kom ut med sitt debutalbum i oktober 2007 og hvor han blant annet har arrangert mye av musikken i tillegg til å spille.

Vidar Schanches eget band, EGG3, ga ut debutplaten Butcher Red under Maijazz 2009 og har mottatt strålende kritikker i Norge og utlandet. Didrik Ingvaldsens Pocket Corner fikk også strålende kritikker, blant annet terningkast 6 i Bergens Tidende og 5 i Dagbladet.

Awakening:

I 2014 ble gitaristen Vidar K. Schanche tildelt Mølsterprisen. Dette medførte en forpliktelse til å levere et verk til MaiJazz 2015. Musikken blir komponert i sin helhet av Vidar K. Schanche med tekster fra blant andre Ray Kane (Irland). Tematikken omhandler overgangen mellom drøm og virkelighet, forventning til livet og savnet av det som ikke lenger er. Etter å ha jobbet mye med instrumentalmusikk har det vært en utvikling mot musikk med tekst og vokal. Schanche har i sitt eget band EGG3 vist en nærmest filmatisk tilnærming til musikk. Målet har alltid vært at musikken skal kunne fortelle en historie også uten tekst. Her blir det nytt materiale og nytt band. Line-up: Vidar K Schanche - gitar og vokal, John Lilja - bass/oud, Dag Sindre Vagle - gitar/vokal, Ståle Birkeland - trommer, Nils Økland - Hardanger-fele/fiolin, Arild Hoem - saksofon

Schance fremfører en hyllest til David Lynchs' tv serie "Twin Peaks", med bandet The Norwegians.. I ungdomsårene var han vokalist/gitarist i rockbandet Abandoned.

Artister/band han har jobbet med:

Morten Abel

Stavanger Kitchen Orchestra

EGG3
Didrik Ingvaldsens Pocket Corner
Sebastian Waldejer
Line Larsen
Karianne Arntzen Band

Tore Meberg

Kilder

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙